Category : Crochet Patterns

30 posts

Anak saya panggil sunflower. Saya pula tak pasti nak panggil apa coaster ni. Mungkin saya boleh namakan ia dengan nama “The Supernova”  Bila tengok pattern ni, terbayang-bayang rupa bintang seakan-akan hendak meletup.  Pattern ni asalnya hendak dijadikan topi lama dulu. Tapi biasalah.. akhirnya berhenti di tengah jalan. Hihihi.. pun begitu, Alhamdulillah hari ini ada kesempatan …
Ambil benang. Kait kait kait. Jadilah coaster comel untuk mug saya. Anda anda mug kesayangan? Atau en.suami atau orang yang tersayang ada mug kesayangan? Mari.. cikgu nak ajar mcm mana kait coaster comel mcm dalam gambar ni. Pattern kat bawah ya: Cg pakai saiz 3.50 mm dengan benang kait Nako Pirlanta. Anda boleh kait guna …
Tutorial Kait Kopiah Corak Kelopak Bunga @Erysenimengait ❤Langkah demi langkah kait kopiah kelopak bunga. ❤Skip round 7 jika mahu dapatkan saiz S. ❤Selamat mencuba🖒 〰Saya guna saiz 4.00 mm dan benang kait Nako Hoşgeldin. Saiz dalam gambar saiz L. ✍Cuba jaya dengan tukar jarum dan benang kait untuk dapat saiz berbeza. 📸sudi2 tag saya jika …
Sarung Telur Tulip by Ery Eroğlu (www.senimengait.com) Alhamdulillah, gambar ni pattern sarung telur ala tulip terbaru dari saya. Pattern sepenuhnya dalam bentuk diagram. Moga difahami 🙂 Jika ada yang tak faham, tanya kat komen ya. Nanti saya “reply”. Semoga pattern ini menjadi salah satu pattern kegemaran anda! x Sila save dan share untuk simpanan anda …
Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pengunjung-pengunjung senimengait.com. Alhamdulillah, di pagi ini, saya berkesempatan untuk berkongsikan pattern terbaru olahan saya bersama anda. Ketika beratus kali cuba menghasilkan “the perfect” booties ini, saya mencuba pelbagai jenis benang kait dan jarum yang sesuai untuk menghasilkan booties yang tidak terlalu lembik/lembut, dan juga tidak terlalu kasar. Melalui dapatan ini, …
Disclaimer: Pattern ini bukan hak milik saya. Selamat mengait!
  Her Pretty Blouse Materials: 4.50 mm 200 gram any DK worsetd yarns (here I am using NAKO Calico cotton yarn) Button Scissor to cut Level: Advanced Beginner to Intermediate Size: 3 to 4 years old Abbreviations: Ch/chs = chain/s Dc = double crochet Ss = slip stitch V-sts = (dc, ch2, dc) in same …
Assalamualaikum, good evening! Alhamdulillah, hari ini saya berkesempatan untuk membuat update baru di web ini. Kali ini, saya ingin kongsikan pattern mudah untuk dicuba kepada mereka yang baru belajar mengait crochet ataupun untuk mereka yang ingin mencari idea baru 🙂 Alhamdulillah for the opportunity to update my web today. This time, I would like to …
Assalamualaikun dan salam sejahtera kepada pengunjung SeniMengait.Com (Assalamualaikum dan good day to all  my lovely visitors of SeniMengait.Com) Alhamdulillah, hari ini saya berkesempatan membuat tutorial dress + fabrik skirt seperti yang pernah saya janjikan dahulu. Memandangkan sejak kebelakangan ini, tutorial bergambar menjadi satu trend yang lebih disukai peminat mengait di FB. Maka hari ini, saya …
PAGE TOP
error: Content is protected !!