Tag : benang kait

48 posts

Anak saya panggil sunflower. Saya pula tak pasti nak panggil apa coaster ni. Mungkin saya boleh namakan ia dengan nama “The Supernova”  Bila tengok pattern ni, terbayang-bayang rupa bintang seakan-akan hendak meletup.  Pattern ni asalnya hendak dijadikan topi lama dulu. Tapi biasalah.. akhirnya berhenti di tengah jalan. Hihihi.. pun begitu, Alhamdulillah hari ini ada kesempatan …
  BABY PANTS (SAIZ 0-3 bulan) GAUGE:  15 rows x 11 sts = 2 inch x 2 inch Bahan-bahan yang diperlukan: 1 buku benang kait 100 gram dalam kategori berat DK worsted (GAMBAR: NAKO BABY TWEED JOYFUL) Jarum Knitting jenis circular (menggunakan saiz cable 40 cm) – **jika menggunakan cable 60 cm ke atas, boleh …
Insya Allah, saya akan mengadakan kelas online di TELEGRAM bersama seorang ibu yang manis dan comel. Ibu yang manis dan comel ini bersungguh-sungguh mahu belajar knitting baju V-NECK top down. Kagum dengan semangat ibu ini <3 Ringkasannya, anda boleh lihat gambar di bawah bagaimanakah proses dan anatomi V-NECK TOP DOWN RAGLAN CARDIGAN dikait dengan teknik …
https://m.youtube.com/watch?v=L1zuobdz_w0 Jom belajar knitting secara percuma ❤ ** Dapatkan KIT belajar knitting di www.daknit.com
Sarung Telur Tulip by Ery Eroğlu (www.senimengait.com) Alhamdulillah, gambar ni pattern sarung telur ala tulip terbaru dari saya. Pattern sepenuhnya dalam bentuk diagram. Moga difahami 🙂 Jika ada yang tak faham, tanya kat komen ya. Nanti saya “reply”. Semoga pattern ini menjadi salah satu pattern kegemaran anda! x Sila save dan share untuk simpanan anda …
Assalamualaikun dan salam sejahtera kepada pengunjung SeniMengait.Com (Assalamualaikum dan good day to all  my lovely visitors of SeniMengait.Com) Alhamdulillah, hari ini saya berkesempatan membuat tutorial dress + fabrik skirt seperti yang pernah saya janjikan dahulu. Memandangkan sejak kebelakangan ini, tutorial bergambar menjadi satu trend yang lebih disukai peminat mengait di FB. Maka hari ini, saya …
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Alhamdulillah waktu ini saya berkesempatan untuk menulis lagi. Saya tergerak untuk menulis artikel ini setelah diajukan soalan yang kebanyakkan daripadanya ialah mereka yang baru mula dan ingin belajar mengait. Baiklah, pertama sekali, saya ingin mengucapkan terima kasih untuk sebarang pertanyaan yang diberikan. Mungkin ada waktunya saya tidak mampu membalas jawapan dengan …
Alhamdulillah, hari ini berkesempatan mengambil gambar bersama buku saya di IMAGO KK tadi hehe… terima kasih kepada sahabat-sahabat, pelanggan-pelanggan yang dikasihi yang sudahpun membeli buku ini. Selamat belajar Knitting dari saya, Ery Eroğlu. Sebarang feedback yang telah diberi amatlah saya hargai dan insya Allah akan diperbaiki mutunya dari semasa ke semasa, dengan izin Allah swt. …
PAGE TOP
error: Content is protected !!