Tag : crochet

12 posts

Anak saya panggil sunflower. Saya pula tak pasti nak panggil apa coaster ni. Mungkin saya boleh namakan ia dengan nama “The Supernova”  Bila tengok pattern ni, terbayang-bayang rupa bintang seakan-akan hendak meletup.  Pattern ni asalnya hendak dijadikan topi lama dulu. Tapi biasalah.. akhirnya berhenti di tengah jalan. Hihihi.. pun begitu, Alhamdulillah hari ini ada kesempatan …
  Her Pretty Blouse Materials: 4.50 mm 200 gram any DK worsetd yarns (here I am using NAKO Calico cotton yarn) Button Scissor to cut Level: Advanced Beginner to Intermediate Size: 3 to 4 years old Abbreviations: Ch/chs = chain/s Dc = double crochet Ss = slip stitch V-sts = (dc, ch2, dc) in same …
Assalamualaikum, good evening! Alhamdulillah, hari ini saya berkesempatan untuk membuat update baru di web ini. Kali ini, saya ingin kongsikan pattern mudah untuk dicuba kepada mereka yang baru belajar mengait crochet ataupun untuk mereka yang ingin mencari idea baru 🙂 Alhamdulillah for the opportunity to update my web today. This time, I would like to …
Alhamdulillah, I am very happy to complete my first pattern of 2015 🙂 Hope you enjoy making one!    **Pattern and all pictures are copyrighted. No resell, no distribution in any forms. All rights reserved by Daknit.Com (please share the link only). You can sell the item made from this pattern for profits but not …
Salam! 🙂 Disini saya ingin berkongsi dengan diagram dan contoh lipatan untuk membuat bag berasaskan granny square. Pattern-pattern ini saya perolehi dari internet dan teman di FB.  Semoga bermanfaat! Anda boleh dapatkan lebih banyak contoh-contoh diagram granny square sama ada melalui Google Search ataupun di www.ravelry.com <3
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Alhamdulillah pelajaran kita hari ini ialah bagaimana hendak membentuk loop ring. Biasanya kaitan ini digunakan untuk membuat apa-apa projek yang berasaskan bentuk bulat seperti topi dan bunga, Kebiasaannya, untuk mendapakan loop yang kemas dan tidak begitu ketara lubang pada tengah, selalunya bilangan chain dimulakan dengan hanya 4 chain sahaja. (di gambar …
Sila rujuk tutorial ini untuk melihat cara pembelian melalui kedai online kami di www.daknit.com. Sebarang masalah/pertanyaan, sila hantarkan ke sales@daknit.com ataupun whatsapp ke 0178168070. NOTA PENTING: Sebarang pembelian tidak akan dilayan jika tidak mempunyai bukti RESIT PEMBELIAN. Setiap pembelian akan di proses dalam tempoh 1-2 hari apabila pembayaran lengkap diterima ke akaun kami. PEMBAYARAN PERLU …
Alhamdulillah.. we are still here, still breathing, still alive exactly on 1st January of 2014. Shouldn’t we be more grateful than before? 🙂 Well of course, there is nothing wrong in having a new big ambition for a new year, but remember. the fundamental of being a human is always to feel grateful for what …
Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Agak lama saya tidak membuat sebarang update di blog ini. Singgah sekejap.. tutup.. belum ada idea apa yang nak dikongsi sama. Tapi alhamdulillah hari ni saya mendapat sedikit idea hasil dari pencarian di internet, iaitu saya ingin berkongsi dengan semua peminat mengait, mengapa -handmade- mahal? hihi.. tajuk macam nak buat promosi …
Bismillahirrahmanirrahim… The picture above is my daughter. She is modelling the latest hat design i did. ( please ignore the date on the picture cause i’ve written it wrong… Allah Allah….. it should be today, which is, 30 March 2013) and she is soon-to-be 8 months old, alhamdulillah to Allah <3 I was planning to …
PAGE TOP
error: Content is protected !!