Tag : mengait

43 posts

Material: 100 gram Kartopu Baby Natural (200 m/100gram/49% cotton 51% acrylic) Yarn weight: 4 Worsted & Aran 3.50 mm Knitting Circular Needles 40 cm length Gauge: 1 complete maple stitch gives 1 inch x 1 inch (as shown in red box). In ribbing stitch (k2,p2,k2)- rows x sts – 1 inch x 1 inch – …
  Recommended Yarn: Nako Saten/Apple Cotton Yarns (Substitute: Yarn in weight category as follow: Aran/DK Worsted/Medium) Hook Size: 3.50 mm (patik size can be adjustable based on size of hook) Written instructions below is for adult size [(37/38) — increase stop at 40 sts] – using 3.50 mm + aran yarn (aran yarn usually use …
—-
Anak saya panggil sunflower. Saya pula tak pasti nak panggil apa coaster ni. Mungkin saya boleh namakan ia dengan nama “The Supernova”  Bila tengok pattern ni, terbayang-bayang rupa bintang seakan-akan hendak meletup.  Pattern ni asalnya hendak dijadikan topi lama dulu. Tapi biasalah.. akhirnya berhenti di tengah jalan. Hihihi.. pun begitu, Alhamdulillah hari ini ada kesempatan …
  BABY PANTS (SAIZ 0-3 bulan) GAUGE:  15 rows x 11 sts = 2 inch x 2 inch Bahan-bahan yang diperlukan: 1 buku benang kait 100 gram dalam kategori berat DK worsted (GAMBAR: NAKO BABY TWEED JOYFUL) Jarum Knitting jenis circular (menggunakan saiz cable 40 cm) – **jika menggunakan cable 60 cm ke atas, boleh …
Insya Allah, saya akan mengadakan kelas online di TELEGRAM bersama seorang ibu yang manis dan comel. Ibu yang manis dan comel ini bersungguh-sungguh mahu belajar knitting baju V-NECK top down. Kagum dengan semangat ibu ini <3 Ringkasannya, anda boleh lihat gambar di bawah bagaimanakah proses dan anatomi V-NECK TOP DOWN RAGLAN CARDIGAN dikait dengan teknik …
Ambil benang. Kait kait kait. Jadilah coaster comel untuk mug saya. Anda anda mug kesayangan? Atau en.suami atau orang yang tersayang ada mug kesayangan? Mari.. cikgu nak ajar mcm mana kait coaster comel mcm dalam gambar ni. Pattern kat bawah ya: Cg pakai saiz 3.50 mm dengan benang kait Nako Pirlanta. Anda boleh kait guna …
PAGE TOP
error: Content is protected !!