mari kait bunga yang simple :)

alhamdulillah.. sempat juga buat tutorial yang ringakas ini. Di bawah adalah tutorial untuk bunga di atas menggunakan tulisan tangan saya. Di harap mudah difahami 🙂 mana yang tak faham, jangan2 segan untuk tanya saya ya. InsyaAllah saya cuba bantu jelaskan lagi.

Boleh download ataupun save image as untuk muat turun ke pc anda!

KLIK image di atas untuk lihat dengan lebih jelas 🙂

Thank you for hopping by!

May Allah swt bless us all.

Related Post

10 Replies to “mari kait bunga yang simple :)”

  1. Bagus,Ery.Suka sangat tutorial ni.Terima kasih,baru nilah akak faham tentang crochet,mudah-mudahan diberi rahmatNya yg berkekalan untuk Ery sekeluarga,amin.

    1. Terima kasih kak Zila 🙂
      Alhamdulillah.. gembira tutorial yang simple ni membantu hihihi saya malu juga takut tak ada yang faham tulisan ni. InsyaAllah, amin amin amin.. semoga rahmat Allah sentiasa bersama akak dan keluarga tersayang juga 🙂 amin amin..

  2. Salam’alaik….tulisan yg mudah utk difahami…saya dh tahu mcmana nk buat…thanks for sharing…semoga ALLAH tambahkan ganjran pahala dan dipermudahkan segala urusan…Ameen!

    1. Waalaikumsalam Mariam 🙂 Alhamdulillah gembira tutorial yang simple ni membantu 🙂 amin amin amin ya rabbal’alamin.. semoga Allah juga mengurniakan pahala dan dipermudahkan urusan untuk Mariam insyaAllah. 🙂 jemput datang selalu!

  3. Salam,

    Kalau nak crochet bunga macam ni & untuk beginner patut pakai benang yang mana? Boleh propose? Saya dah tengok kedai online awak tapi blurrrrrrr nak beli yang mana…

    tq

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.